Vårstatistikk

Er det riktig å kalle denne posten vårstatistikk? Antakeligvis ikke, siden den faktisk dekker februar til april. Uansett, flere måneder har passert siden forrige post, og jeg har i grunnen gjort omtrent alt bortsett fra å lese… Planen om å bli et nytt og bedre menneske må kanskje legges på is.

Bøkene jeg leste i februar, mars og april:

 • Bill Willingham m.fl. – Fables vol. 19: Snow White
 • Sarah Pinborough – Poison
 • Doug Moench m.fl. – Batman: Knightfall – Part One: Broken Bat
 • Doug Moench m.fl. – Batman: Knightfall – Part Two: Who Rules the Night
 • C. Robert Cargill – Dreams & Shadows
 • Alan Moore og David Lloyd – V for Vendetta
 • Gene Luen Yang – Boxers
 • Gene Lyen Yang – Saints
 • Joe Kelly og JM Ken Niimura – I Kill Giants
 • Bill Willingham m.fl. – Fairest vol. 1 – Wide Awake
 • Doug Moench m.fl. – Batman: Knightfall – Vol. 2: Knightquest
 • Den Patrick – The Boy with the Porcelain Blade
 • Anonym – Soga om Gunnlaug Ormstunge
 • Ludvig Holberg – Erasmus Montanus
 • August Strindberg – Fröken Julie
 • Dag Solstad – Genanse og Verdighet
 • Øyvind Rimbereid – Solaris Korrigert

Sjanger:

9 tegneserier, 3 fantasyromaner, 5 pensumbøker (en saga, to skuespill, en roman og en diktsamling). 17 bøker i alt.

Kjønn:

Én dame, resten menn. Ikke helt overraskende, men uansett helt elendig.

Oppsummering av månedene:

Fables og spin-off-serien Fairest fortsetter i samme gode spor. Solide historier, flotte gjesteillustrasjoner fra Shawn McManus. Ikke blant de beste heftene, men jevnt over solide greier.

Poison av Sarah Pinborough var en ganske ujevn affære. Interessant, om enn litt merkelig, vri på eventyret om Snøhvit. I perioder ganske underholdende, men føltes mer eller mindre pornografisk litt oftere enn jeg var komfortabel med. Omslaget hevdet at denne skulle være «sexy», men det var den virkelig ikke.

Batman: Knightfall har vært en interessant reise så langt. Deler av historien virker en smule overflødig, men historien blir aldri dårligere enn «helt ok». Verdt å lese om man er glad i Batman, men kan gjerne hoppes over om man er mer interessert i å lese virkelig fantastiske tegneserier.

Dreams & Shadows av C. Robert Cargill var månedenes tredje beste. En virkelig flott sammenveving av ulike mytologier. Mørk og ganske uimotståelig urban fantasy. Høyt tempo, men uten at det virker masete. Ikke like bra som Buffy the Vampire Slayer, men bedre enn Supernatural. Jeg gleder meg masse til å lese oppfølgeren.

V for Vendetta var månedenes nest beste. Sint & voldelig & forstyrrende & alt som er bra. Kan trolig gjøre nesten hvem som helst til dystopijunkier.

Boxers & Saints var litt skuffende. Handlingen er satt til en utrolig fascinerende periode i kinas historie, og forfatteren bruker magisk realisme på en god og effektiv måte, men jeg klarte aldri helt å engasjere meg i karakterene. Dette er en YA-tegneserie, og jeg lurer rett og slett på om jeg er for gammel for den.

I Kill Giants var noe av det tristeste jeg har lest, men på en bra måte. Illustrasjonene til Niimura er varme og livfulle og passer historien perfekt. Dette kommer til å bli en fast regnværsbok for min del.

The Boy with the Porcelain Blade av Den Patrick kan minne litt om bøkene til Scott Lynch, men er ikke like bra. Karakterene er litt flate, og den inneholder dessuten en utrolig klam sexscene (kvaliteten på sexscener er tydeligvis veldig viktig for meg, jeg nevner det jo i hvert eneste innlegg…). Bonuspoeng for tredimensjonale kvinnelige karakterer. Boken var forsåvidt helt grei, og jeg kommer sikkert til å lese oppfølgeren.

De fleste pensumbøkene var greie. Ikke bøker jeg hadde lest av meg selv, men sånn er nå det. Strindberg irriterer meg med sitt snåle kvinnesyn, og jeg tviler på at vi kommer til å bli gode venner. Solaris Korrigert av Øyvind Rimbereid overrasket stort, og endte opp med å bli månedenes beste for meg. Fantastisk dystopi, på norsk, i diktform! Den beste diktsamlingen jeg har lest siden sist jeg leste noe av Ted Hughes. Brabrabra!

Ting jeg har gjort i stedet for å lese:

 • Hannibal! Sett Hannibal-episoder, forlest meg på meta-poster på tumblr, skrevet altfor mye fanfic. Jeg er litt forelska i Bryan Fuller, veldig forelska i Hugh Dancy, og helt fortapt i Gillian Anderson. Sesongfinalen var mye, mye verre enn The Red Wedding, og jeg begynner å mistenke at denne serien ikke er spesielt bra for meg.
 • Sett Deadwood. Helt absurd bra, og helt absurde mengder banning. Kanskje den beste HBO-serien jeg har sett.
 • Eksamen.
 • Prøvd å skrive noveller.
 • Spilt Pokémon Y og The Legend of Zelda: A Link Between Wolrds.

Sommeren:

Sommer betyr (forhåpentligvis) varme og sol, og det betyr at man må ligge ute og lese tegneserier. Det betyr også at man må lese fantasy natten gjennom. Jeg har lyst til å begynne på en helt ny tegneserie, kanskje Saga eller Lucifer eller Rat Queens eller The Unwritten eller… Årets fantasyroman blir nesten garantert oppfølgeren til Dreams & Shadows, Queen of the Dark Things. Den kom ut nå i mai, og ligger på nattbordet og frister meg.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i månedsoppsummering, statistikk og merket med , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s